FEPS este prescurtarea pentru Foundation for European Studies – Fundaţia pentru Studii Europene cu sediul în Wroclaw, Polonia. FEPS  a fost fondat cu scopul de a îmbunătăţi şi a facilita cercetarea interdisciplinară de înaltă calitate în ştiinţele sociale şi umaniste, pentru a promova noile abordări metodologice şi pentru a conecta mediul academic cu studenţii şi practicienii ambiţioşi. 

În acest fel, FEPS contribuie şi la dezvoltarea educaţiei adulţilor – prin promovarea celor mai bune practici şi prin conectarea celor dornici de a învăţa și a cercetătorilor ambiţioşi. 

Principalul obiectiv al FEPS este promovarea şi sprijinirea participării civice active a tinerilor şi a adulţilor. Avem experienţă în organizarea de evenimente educaţionale internaţionale, precum workshopuri, cursuri formatoare şi conferinţe. În aceste proiecte, contextul european joacă un rol relevant, datorită priorităţilor fundaţiei noastre. Proiectele desfăşurate de FEPS (traininguri, conferinţe, cecretări istorice orale, sondaje de media şi de ştiinţe politice) sunt adresate nu numai cetăţenilor din Uniunea Europeană, dar şi cursanţilor adulţi din alte ţări europene (Belarus), din Statele Unite ale Americii  sau din Africa. 

Deşi organizaţia noastră este relativ tânără (a fost fondată în 2008), suntem o echipă de formatori şi manageri de proiecte experimentaţi în domeniul ştiinţelor politice şi europene, istorie, studii culturale şi media. Suntem cadre universitare, candidaţi PhD de la Universitatea Wroclaw, activişti tineri şi animatori de cultură. Suntem membrii Asociaţiei de Istorie Orală din Polonia (POHA) şi a Fundaţiei Ana Lindh. 

Katolische Erwachsenebildung im Lande Niedersachsen este o organizaţie înfiinţată în baza Legii Federale a Educaţiei pentru Adulţi  a Saxoniei Inferioare. Ca o asociaţie care funcţionează în spiritul calităţii, suntem certificaţi în sistemul DIN ISO 9001 – 2015. Avem 10 agenţii şi mai multe birouri mici în toate părţile Saxoniei Inferioare. În plus, suntem o organizaţie umbrelă pentru 55 organizaţii membre. 

Echipa noastră operaţională are 38 de angajaţi şi mai sunt mulţi alţi angajaţi în agenţiile noastre. În plus avem şi un număr mare de voluntari care ne sprijină munca. În 2018 am susţinut în total 196 000 de ore de educaţie dedicate adulţilor, în conformitate cu Legea Educaţiei pentru Adulţi. În cele 7900 de acţiuni pe care le-am avut, am lucrat cu mai mult de 115 000 de participanţi. 

Ne simţim obligaţi la o înţelegere generală a educaţiei adulţilor. Astfel oferim educaţie civică, cursuri în economie şi ecologie, clase pe teme bazate pe valori, precum şi clase de calificare pentru voluntari. Prin intermediul ofertei noastre sprijinim integrarea socială, abilităţile de parenting, accesul la viaţa activă profesională şi orientarea profesională. 

KEB respectă și se dedică valorilor promovate de Biserica Romano Catolică. Înţelegem aceste valori ca un serviciu pentru o societate integrată şi reconciliată. 

Asociaţia Pro Educatione este o reţea pentru educaţia adulţior şi pentru educaţia continuă. Este organizaţia umbrelă a Arhidiecezei Romano Catolice de la Alba Iulia, România. A fost fondată de arhidieceză, în colaborare cu Caritas Alba Iulia şi Asociaţia Kalot. Organizaţia este constituită de trei manageri, patru angajaţi responsabili de coordonarea operativă, 15 organizaţii membre şi mai mult de 40 de organizaţii partnere, atât din ţară cât şi peste hotare. 

Misiunea asociației este de a răspândi cunoştinţe empirice şi teoretice bazate pe valorile creştine, şi totodată de a sprijini organizaţiile membre pe plan spiritual, intelectual şi financiar pentru a-şi atinge obiectivele lor propuse. Viziunea organizației este extinderea rețelei și promovarea educaţiei catolice a adulţilor. Pro Educatione este membră a Federaţiei Educaţiei Catolice pentru Adulţi (FEECA). 

Reţeaua Asociaţiei Pro Educatione este alcătuită din 15 membri, fiecare dintre ei fiind activ în domeniul educaţiei dedicat adulţilor. Fiecare membru contribuie la dezvoltarea acestei reţeli. Echipa operațională împreună cu organizațiile membre concepe şi gestionează proiecte pe o paletă largă de tematici. Astfel  se dezvoltă dezvoltă competenţele membrilor şi se  întărește cooperarea întregii reţele.